woensdag 29 mei 2013

Waarom Dorn Methode

De Dorn methode komt van oorsprong uit Duitsland, daar wordt deze behandelmethode al heel lang gebruikt. Het is een vriendelijke en zachte methode waarmee gewrichten en wervels kunnen worden gecorrigeerd. Het is bij uitstek geschikt voor mensen die niet "gekraakt" willen of kunnen worden.
Bij de Dorn methode probeer ik een optimale ruimte in de wervelkolom te creëren zodat de spinale zenuwen ongestoord hun werk kunnen doen. Sommige zenuwopeningen tussen de wervels zijn niet al te groot. Door scheefstand van één of meerdere wervels worden de betreffende zenuwen beklemd en worden zij in hun functie belemmerd. Een constante zeer lichte druk van een verschoven wervel, kan een spinale zenuw al irriteren.
Het uitgangspunt van de Dorn methode is een verschil in beenlengte, een veel voorkomend probleem bij mensen met rugklachten. Een beenlengteverschil hoeft niet altijd een anatomische oorzaak te hebben, maar kan ook het gevolg zijn van een bekkenscheefstand.
De bewegingsactiviteiten van de mens zijn de laatste jaren veranderd. Doordat we veel meer zittend werk verrichten (verkeerde zithouding) en eenzijdig overbelasten (in de breedste zin van het woord) heeft dat er bij veel mensen toe geleid dat er een beenlengteverschil is ontstaan. Om dit beenlengteverschil op te heffen, maakt men bij reguliere therapievormen het kortere been langer (orthopedische hakverhoging). Door de Dorn methode toe te passen kan een beenlengteverschil bijna altijd worden verbeterd dan wel opgeheven.
Door een samenwerking tussen mij en u (cliënt) is het mogelijk gewricht- en wervelcorrecties uit te voeren. De correcties die worden uitgevoerd geschieden in beweging (dynamische correcties), waardoor het lichaam veel makkelijker de correcties accepteert. Bovendien krijgt u in de meeste gevallen ook zelfhulpoefeningen aangeboden, waardoor uzelf in staat blijft de klachten te baas te blijven en niet afhankelijk blijft van mij!
Veel gezondheidsproblemen komen voort uit de rug. Een verschoven rugwervel kan veel klachten veroorzaken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan maagklachten, hoofdpijn, nek- en schouderpijn, uitstralende pijn in armen en benen en nog veel meer. Het zijn vaak klachten waarbij men niet direct denkt aan een verschoven rugwervel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten